מקציף חלב

חלב מוקצף מושלם הופך משקאות על בסיס אספרסו, כמו לאטה וקפוצ'ינו, למענגים. אבל זה גם מה שגורם לרוב הדגמים לעלות קצת יותר. למרבה המזל, יש מקציפי חלב משתלמים וקלים לשימוש שתוכלו לקנות לשימוש ביתי, כולל כף יד שפשוט מכניסים אוויר לחלב, מקציפים אוטומטיים המחממים ומקציפים חלב בלחיצת כפתור, ומוטות קיטור המצורפות אל מכונות קפה.

 

מקציפים עובדים על ידי ערבוב חזק של חלב עם מטרפה מפותלת או על ידי דחיפת קיטור דרכו יוצרים בועות ומעניקים לו תחושה קרמית ואוורירית. ניתן להשתמש בהם עם סוגים שונים של חלב, כמו חלופות רגילות או כל חלופות שאינן חלביות, אם כי חלקן מקציפות טוב יותר מאחרות, בעיקר בגלל אחוזי השומן.

 

שלושה סוגים של מקציפי חלב שיש לקחת בחשבון לפני שאתה קונה:

ישנם שלושה סוגים של מקציפים לחלב, שלכל אחד מהם יתרונות וחסרונות:

 

  1. מקציפי חלב ידניים הם כמו מוטות המופעלים באמצעות סוללה שאתה מכניס ישירות לתוך כוס החלב שלך כדי להקציף. המטרפה מסתובבת ברציפות, ובשילוב של תנועה ידנית למעלה ולמטה, החלב מוקצף.

יתרונות:

זוהי האפשרות הקומפקטית והמשתלמת ביותר.

נוח לעבודות הקצפה קלות אחרות כמו ביצים.

החלב המתקבל הוא קל ואוורירי עם בועות גדולות – מושלם לקפוצ'ינו.

קל לנקות.

חסרונות:

הסוללות עשויות להזדקק להחלפה תכופה.

חלב יכול להתיז כשהוא מוקצף מכיוון שאין מכסה.

לא מחמם או מצנן את החלב.

קצף פחות מדויק שלא מעניק לחלב מרקם רב.

 

  1. מקציפי חלב אוטומטיים הם קנקנים המופעלים באמצעות חשמל ובתוכם מקציף אינדוקציה המחמם את החלב ומסתובב כדי ליצור קצף חלק ואחיד באופן עקבי. יש לו גם את היכולת להקציף חלב קר.

יתרונות:

מכין חלב מוקצף באיכות טובה יותר ממקציפי חלב ידניים.

קל לשימוש – פשוט הוסיפו חלב ובלחיצת כפתור הוא יתחמם (או יתקרר) ויקציף אוטומטית.

חסרונות:

תופס יותר מקום ממקציפי חלב ידניים.

יכול להקציף כמות מקסימלית של חלב בכל פעם (בדרך כלל עד 8 אונקיות).

קשה יותר לשטיפה, אם כי בחלק מהדגמים ניתן להכניס למדיח כלים.

 

  1. מכשירי קיטור מובנים במכונות אספרסו והם משמשים בדרך כלל בבתי קפה מסיבה טובה – הם הטובים ביותר באידוי חלב ובמתן מרקם, ולא רק בועות. אדים דוחפים דרך מוט אל תוך החלב ויוצרים קצף דק וקטיפתי.

יתרונות:

יכול להתאים אישית את החלב המוקצף לסוגים שונים של קפה מיוחד.

מכין את המיקרו-קצף הטוב ביותר, חלב מוקצף עסיסי, סמיך ואווירירי, המושלם לקפה.

חסרונות:

האופציה היקרה ביותר.

טכניקה נכונה יכולה להיות קשה ללמוד ולשלוט בה.