לקראת חלה

להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 


     

לחם פירות יבשים

‬לחם ובתוכו הפתעות מתוקות. אפשר להוסיף פירות יבשים אחרים כיד הדמיון הטובה.

  
  2-3 כיכרות:

1 כף שמרים יבשים
¼1 כוסות מים חמימים
½ כוס סוכר
150 גרם מרגרינה חתוכה לקוביות
2 ביצים
1 כפית גרידת לימון
2/3 כוס צימוקים
½ כוס משמשים יבשים קצוצים
½ כוס אגוזים קצוצים גס
½ 6 כוסות קמח
½ כפית מלח
1 כוס ריבת קליפות הדרים או ריבה אחרת

לציפוי‮:

ביצה טרופה
1 כף סוכר
  1. בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים פרט לקמח ולמלח, ולריבה.

  2. מוסיפים את הקמח בהדרגה ומתחילים ללוש. כשהבצק מתחיל להתגבש מוסיפים את המלח. לשים כעשר דקות, עד שמתקבל בצק רך ונעים למגע. מורחים את הבצק במעט שמן, שמים אותו בקערה, מכסים בניילון נצמד או במגבת מטבח נקייה, ומניחים לתפיחה במקום חמים, במשך כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

  3. לאחר שהבצק תפח לשים אותו דקות מספר, ומעבירים אותו למשטח מקומח. מחלקים את הבצק לשני חלקים.

  4. מרדדים כל חתיכה לעלה בגודל של 30x 30 ס"מ. מורחים ריבה על כל עלה, ומגלגלים אותו לגליל. מהדקים את הקצוות, ויוצרים צורת כיכר.

  5. שמים את הכיכרות בתבנית, מכסים‮, ‬ומניחים לתפיחה נוספת במקום חמים‮, ‬במשך כ-40 דקות. ‬בינתיים מחממים את התנור לחום בינוני.

  6. לאחר שהלחם תפח טורפים את הביצה וכף הסוכר, ומורחים על הכיכרות. אוים במשך כחצי שעה, עד שהלחם מקבל גוון חום מבריק. מוציאים את הלחם מן התנור וגם מן התבנית, ומצננים על רשת.
 
לייבסיטי - בניית אתרים