לקראת חלה

להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 


     

לחמניות קלות להכנה ומתאימות לאירוח... נחטפות מיד!

  
  לכ-20 לחמניות קטנות:

2 ‬כפות שמרים יבשים
½ ‬כוס מים חמימים
1 כפית סוכר

2 כפות שמן
2 כפיות סוכר
2 ביצים
1 ק"ג קמח
½‬‮1 כוסות מים חמימים
2 כפיות מלח

למילוי‮:

2 בצלים בינוניים קצוצים
07 גרם מרגרינה
1 כף מים
1 ביצה

לציפוי‮:

ביצה טרופה
פרג
  1. בקערה קטנה שמים את השמרים, חצי כוס המים החמימים וכפית הסוכר, בוחשים קלות ומניחים בצד לכעשר דקות.

  2. בקערה גדולה מערבבים את יתר החומרים, מוסיים להם את תערובת השמרים ולשים כחמש דקות, עד שמתקבל בצק רך וגמיש. מורחים את הבצק במעט שמן, מכסים את הקערה בניילון נצמד או במגבת מטבח נקייה, ומניחים לתפיחה במקום חמים, במשך כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

  3. בינתיים מכינים את המילוי: ממיסים את המרגרינה במיקרוגל, או על אדים, מוסיפים את הבצל הקצוץ, כף המים והביצה, ומערבבים היטב.

  4. לאחר שהבצק תפח מחלקים אותו לפי מספר הלחמניות הרצוי. על משטח מקומח קלות מעבדים כל חלק לצורת כדור, ואת הכדורים שמים בתבנית משומנת ומקומחת, או על נייר אפייה, במרווחים גדולים זה מזה.

  5. בכף היד משטחים כל כדור, ובלחיצה של שני האגודלים יוצרים גומה במרכזו. את הגומה ממלאים במילוי הבצל.

  6. מורחים על הלחמניות ביצה טרופה ומפזרים עליהן פרג. מכסים, ומניחים לתפיחה נוספת במקום חמים, במשך כ-45 דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו. בינתיים מחממים את התנור לחום גבוה.

  7. אופים במשך כ-20 דקות, או עד שהלחמניות מקבלות גוון שחום. מוציאים את הלחמניות מן התנור וגם מן התבנית, ומצננים על רשת.
 
לייבסיטי - בניית אתרים