לקראת חלה

להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 


     

‬לחם פשוט ביותר להכנה, שטעמו מיוחד ומרקמו עדין.

  
  לשני כיכרות:

‮2 ‬כפות שמרים יבשים‮ ‬
1 כפית סוכר
3 ‬כוסות מים חמימים
1 ק"ג קמח
1 כפית מלח
½ כוס זעתר

שמן זית
  1. בקערה גדולה מערבבים את השמרים, הסוכר והמים. מוסיפים את יתר החומרים ולשים דקות מספר. בתחילת הלישה הבצק דביק מעט, ולכן נוח יותר ללוש אותו בידיים משומנות בשמן רגיל או בשמן זית,עד שמתקבל בצק רך ונעים.

  2. מורחים את הבצק ואת הקערה בשמן זית, מכסים בניילון נצמד או במגבת מטבח נקייה, ומניחים לתפיחה במקום חמים, במשך כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

  3. לאחר שהבצק תפח לשים אותו דקות מספר, ויוצרים ממנו שני כיכרות. משמנים תבניות אפייה מאורכות ושמים בהן את הכיכרות. הכיכרות צריכים להגיע עד לחצי גובה התבנית.
    מכסים את התבניות בניילון נצמד או במגבת מטבח נקייה, ומניחים לתפיחה נוספת במקום חמים, במשך כ-40 דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו. בינתיים מחממים את התנור לחום בינוני.

  4. לפני הכנסת הכיכרות לתנור חורצים כל כיכר לאורכו בסכין חדה. אופים במשך כ-45 דקות, או עד שהקרום החיצוני מתקשה והלחם מקבל גוון חום בהיר. מוציאים את הלחם מן התנור וגם מן התבנית, ומצננים על רשת.

לגיוון:
‬קוצצים 2 בצלים בינוניים ומטגנים אותם במחבת במעט שמן, עד שהם מקבלים גוון חום בהיר. חלק מהכמות מוסיים לבצק, וחלק מפזרים על הכיכר, לפני האפייה - לקישוט.
 
לייבסיטי - בניית אתרים